Affect Therapie

Relatietherapie & coaching in Den Bosch

Mijn verhaal

Ik was zo’n kind dat zijn klasgenootje op ging zoeken als die niet op school verscheen. Zonder het te weten kreeg ik daar mijn eerste lessen in de effecten van het gezinsleven en communicatie, waar mijn verhaal begon. Maar wat ik merkte dat het me lukte klasgenootjes terug te draaien naar een positieve kijk. En zo vond ik mijzelf een tijd later, nog voordat ik volwassen was in gesprek met ouders en een vriendje die elkaar niet konden verstaan.

Mijn voorliefde voor verhalen en drang naar avontuur brachten me naar het armste land van Zuid-Amerika, Bolivia. Waar ik met kinderen van de straat werkte en de intensiteit van armoede van dichtbij zag. Het leerde me veel over mijn eigen plaats in de wereld en het wakkerde nog sterker mijn gedrevenheid aan om me te ontwikkelen.

De natuurlijke betrokkenheid die als een rode draad door mijn leven loopt werd aangevuld door een opleiding in de psychologie. Het was voor mij al snel duidelijk dat ik een voorliefde had voor de stroming van de humane psychologie, het mensgerichte. En met mijn eerdere opleiding in het sociaal culturele, kon ik mooie verbanden leggen die elkaar aanvullen.

Om ruimte te maken om mijn analytische hart te vervullen, zette ik mijn studie tijdelijk stil, om vanuit een lectoraat onderzoek te verrichten. Ik leerde te diagnosticeren vanuit de wetenschappelijke kant en dompelde mijzelf onder in uiteenlopende casussen en klinische theorieën. Maar uiteindelijk miste ik het contact met mensen.

Tijdens het begeleiden van mensen met verslavings- en persoonlijkheidsproblematiek in een driedaagse deeltijdgroep kreeg ik van een collega een boek over relaties. En terwijl ik in de Forensische Psychiatrie directe de-escalerende zorg verleende, leerde en herkende ik met vreugde de theorieën over relaties. Alles kwam hierin samen, de hechting, het verbinden, analyseren, het scherp kunnen lezen van de ander, werken vanuit het sociaal-cultureel-communicatieve, met als grondslag de behoeften en waarden: de emoties van de mens.

Ik prijs mij een gelukkig mens dit allemaal meegemaakt te mogen hebben.

Het doet mij deugd om mensen zich krachtig, autonoom en verbonden te laten voelen.

Neem graag Contact met mij op, om te bespreken wat ik voor jou of jullie kan betekenen.